Hírek
20648 hír az adatbázisban
Nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-06-13 12:07
Kereskedelem

Június 14-én nyílik meg az IKEA harmadik magyarországi áruháza, amelyet 17 milliárd forintos beruházásból építettek meg Soroksáron - mondta Varga-Nagy Eszter, az áruházlánc kommunikációs vezetője.

Hozzátette: a 33,5 ezer négyzetméteres létesítmény az egyik legnagyobb áruház lesz a régióban, Magyarországon pedig a legnagyobb. A soroksári IKEA-ban a nagyobb alapterület miatt a termékkínálat is szélesebb lesz, mint az Örs vezér téri és a budaörsi áruházakban. Az új egység bemutatóterében 67 belső teret alakítottak ki, ahol lakberendezési megoldásokat mutatnak be.

Szabó Ágnes, a soroksári áruház vezetője elmondta: az új áruház megnyitásával a dolgozói létszám közel 300-zal bővül Magyarországon. Az áruház alapkövét tavaly május végén tették le, az építkezés egy évig tartott. A csoport a régióban Magyarországon hajtja végre a legnagyobb fejlesztéseket.

Az áruház hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd. Ez azt jelenti, hogy az épület hűtését 82 százalékban, fűtését pedig 99 százalékban tudják ezek a megoldások biztosítani - ismertette. A soroksági IKEA-hoz közel 1200 férőhelyes parkolót építettek, ahol 4 elektromosautó-töltőt is elhelyeztek, és kültéri játszótér is épült.

Az internetes értékesítés tesztelése a régióban folyamatban van, az online vásárlás áruházi átvétellel már elérhető mindhárom magyarországi áruházban, nyár végén pedig elindul az online vásárlás házhozszállítással vidékre is - mondta Varga-Nagy Eszter.

Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2016. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14,5 százalékkal, 53,8 milliárd forintra nőtt.

A nemzetközi vállalatcsoport a legutóbbi lezárt üzleti évében 34,2 milliárd euró árbevételt ért el, ami 7,1 százalékos növekedés az előző évhez képest, nettó nyeresége 19,6 százalékkal, 4,2 milliárd euróra nőtt. Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, 340 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel, 163 ezer 600 dolgozója van világszerte.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  IKEA kisebb üzletek Nagybritániában
  75 éves az IKEA
  Az IKEA visszahívja a kisállatoknak tervezett LURVIG vízadagolót
  Újrahasznosít az IKEA
  IKEA Pop-up bemutatüzletek és terjeszkedés
  A bátor önkifejezésre szólít fel az IKEA
  Felmérték, mennyit visel el a magyar
  Növekedéssel zárta pénzügyi évét az IKEA
  Támogatást ajánl, segítőket toboroz az IKEA
  Vidéki városokba költözik az IKEA
  IKEA együttműködésben a stylisttal
  Látványos videó az IKEA soroksári áruházáról
  Jól ment az IKEA-nak
  Szíriai élethelyzet az Ikea-ban
  Ismét várja az ifjú formatervezőket az IKEA
  Stabil pénzügyi évet zárt az IKEA Csoport
  Tavasszal nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron

További hírek ebben a kategóriában

5000 napja nyitott ki először a ...
Forgalomnövekedést vár a Rossman...
IKEA kisebb üzletek Nagybritániá...
Az Aldi visszahívta Gardenline f...