Hírek
19586 hír az adatbázisban
Bővülő piaci lehetőségek előtt a Gyulahús Kft.
MTI + Marketinginfo.hu - 2017-05-24 10:18
Márkák

A belföldi és az exportpiacok bővítését, valamint a folyamatos termékinnovációt nevezte az idei fő feladatnak az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója.

Daka Zsolt elmondta, idén a tavalyihoz hasonló, 6 százalékos bővülést, így 5,6 milliárdos árbevételt remélnek.

2016-ban a cég 5,3 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amely mintegy 6 százalékkal haladta meg az előző évit, a bővülésben a hazai és az exportpiacoknak is szerepe volt - mondta. Az árbevétel 82 százaléka a belföldi, 18 százaléka az exportpiacokról származott.

Az MTI kérdésére kifejtette: 17 országba exportálnak, az első négy hónapban a bázisidőszakhoz viszonyítva jelentősen emelkedett az export volumene. Ebben nagy szerepe van egy német és egy olasz partnernek, akik jelentős mennyiségben szállítanak már, de három holland vevővel is kapcsolatban állnak, és idén Kazahsztánba is sikerült kijuttatni a terméket - közölte.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester elmondta, hogy a cég adózott eredménye 444 millió forint volt 2016-ban, az összeget az önkormányzat a vállalatnál hagyja a fejlesztések finanszírozására. Daka Zsolt ismertetése szerint az idén a nyereség körülbelül felét fordítják a termékminőséget tovább javító eszközök beszerzésére és a régi gépek lecserélésére. Emellett hatékonyságjavító, így a versenyképességet növelő fejlesztéseket terveznek - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató az exportpiacok bővítéséhez fontos eszköznek nevezte a megjelenést a külföldi élelmiszeripari kiállításokon. Múlt héten a cég Amszterdamban mutatta be új, tavaly kifejlesztett marhaszalámiját az úgynevezett sajátmárkás kiállításon. Márciusban a tokiói Foodexen jelentek meg, októberben pedig Kölnben, Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, az Anugán vesznek részt, amelyen közel kétszázezer szakmai látogató szokott megjelenni. A japán látogatás eredménye a termékfejlesztés lett, a múlt héten készült el négy különböző ízben egy kifejezetten a japán piacra szánt virsli - közölte Daka Zsolt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Növelte árbevételét tavaly a Gyulahús Kft.
  Kevés kis cég exportál
  A távol-keleti piacok felé nyitna a Gyulahús
  Új reklámfilmet készített az Insomnia a Gyulainak

További hírek ebben a kategóriában

 <ul><li></li></ul> Új kampány a Palomától
2018-01-16 16:14
Jó évet zárt a Szentkirályi-Kékk...
Oroszországé a Sztolicsnaja márk...
Az ALTEO és a HEINEKEN együttműk...
Továbbra is a Volkswagen a világ...