Eugene Kaspersky és az I. Antarktiszi Biennále
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2017-03-30 09:02
Outdoor/indoor

Az I. Antarktiszi Biennálé expedíciója elindult Ushuaia (Argentína) városból március 17-én a "Akademik Szergej Vavilov" nevű kutatóhajó fedélzetén Eugene Kasperskyvel, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatójával.

"Az expedíciós csapat már átlépte a déli sarkkört, miután áthaladt a Drake-átjárón, amely Dél-Amerika legdélebbi pontja, viszonylag nehéz látási viszonyokkal és nyugodt óceánnal." - számolt be Eugene Kaspersky a második nap után. "Láttuk az első jéghegyeket és nagyon várjuk, hogy megérkezzünk az első állomásunkra. Az emberek fantasztikusak, kreatívak és nagyon kommunikatívak - bár jó néhány művész szenved a tengeribetegségtől."

Több sikertelen kísérlet, a nehéz időjárási körülmények valamint a hatalmas jéghegyek blokkolása miatt az első kikötésre végül március 21-én került sor a Petermann-szigeten. "Különleges állatfajokkal találkoztunk - többek között szamárpingvin-kolóniával, elefántfókákkal és bálnákkal, akik a hajónk közelében úsztak. Nagyon barátságosak, és nem félnek az emberektől. Ma volt alkalmunk három érdekes installációt megnézni, amelyeket a művészek készítettek, köztük az egyiket a Kaspersky Lab ihlette!"- folytatta Eugene Kaspersky.

Az expedíció célja, hogy felületet biztosítson az interkulturális és transzdiszciplináris párbeszédhez az emberiség "közös tereiről" egy egyedülálló művészeti kutatás során és megalkossa a hatékony kommunikációt ezekben a terekben. Az antarktiszi túra különböző állomásain a művészek ideiglenes installációkat állítanak fel és előadásokat tartanak, amelyeket a mobilitás, az ökológiai kompatibilitás, a művészi kifejezés és a konceptualitás határoz meg.

Eugene Kaspersky úgy véli, hogy a művészet egyik fontos jellemzője a feltérképezés, az emberi tapasztalat határainak bővítése. Reméli, hogy az expedíció létrehoz egy úttörő és tartós művészi örökséget.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Területi értékesítési igazgatót igazolt a Kaspersky Lab
  A Kaspersky Lab boltot nyitott Londonban
  Velencei Építészeti Biennále 2018
  Apad a cégek bizalma a külső szolgáltatókban
  SMS-ben, MMS-ben érkezik a tolvaj mobiltelefon vírus

További hírek ebben a kategóriában

A Mercedes-Benz kilátása a Szige...
A Zwack Unicum a Szigeten
Ehető tányér és napelemes tusoló...
Állatvédők a Sziget Fesztiválon