Hírek
20648 hír az adatbázisban
Jól ment az IKEA-nak
Marketinginfo.hu - 2017-02-15 11:36
Kereskedelem

A vártnál nagyobb növekedéssel zárta pénzügyi évét az IKEA.

 
  • A 2015-ös üzleti évhez (az IKEA pénzügyi éve szeptember 1-től augusztus 31-ig tart) képest 14,5 százalékkal nőtt az IKEA Magyarország nettó árbevétele
  • A 2016-os pénzügyi évben (az IKEA pénzügyi éve szeptember 1-től augusztus 31-ig tart) az IKEA Magyarország nettó árbevétele 53,8 milliárd forint volt
  • Több mint 5 millió látogató kereste fel az IKEA két áruházát a 2016-os pénzügyi évben, 7,2 millióan böngészték a www.IKEA.hu weboldalt inspirációk után
  • Közel 3 millió vásárlója volt tavaly az áruházaknak, akik átlagosan 16 700 forintot költöttek
  • Az IKEA februártól tesztüzemben elindítja budaörsi áruházában az online rendelést, áruházi termékátvétellel
  • A soroksári áruház 2017 májusában nyitja meg kapuit


53,8 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta az IKEA 2016-os pénzügyi évét, ami az előző évhez képest 14,5 százalékos növekedést jelent. A budapesti és a budaörsi IKEA áruházakban több mint 5 millió látogató fordult meg, közülük csaknem 3 millió vásárlót köszönthetett a lakberendezési vállalat. A 2017-es pénzügyi évben az IKEA többcsatornás értékesítésének fejlesztésén dolgozik, így a lakberendezési vállalat budaörsi áruházában februártól tesztüzemben elérhetővé teszi az online rendelését áruházi átvétellel, májusban pedig megnyitja kapuit a régió egyik legnagyobb IKEA áruháza Soroksáron.

Ismét kétszámjegyű növekedést tudhat maga mögött az IKEA hazánkban, Magyarország így világviszonylatban is a lakberendezési vállalat egyik legdinamikusabban fejlődő piacai közé tartozik. Az eredmények kapcsán Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője elmondta: "Folyamatosan arra törekszünk, hogy jobban megismerhessük vásárlóink lakberendezési szokásait és vágyait, és ezekhez illő megoldásokat kínáljunk számukra. Emellett szeretnénk olyan szolgáltatásokat biztosítani, mely könnyebbé és kényelmesebbé teszi a vásárlást és vásárlóink kényelmét szolgálja. Ezért kezdjük el hamarosan az online értékesítés tesztelését, és nyitjuk meg harmadik áruházunkat Soroksáron".

A látogatók mellett az IKEA FAMILY klubtagok száma is növekedett, amely immár több mint 800 000 tagot számlál. Az IKEA magyar weboldalát 7,2 millióan keresték fel a tavalyi évben inspirációért. A 2016-os pénzügyi év végén az IKEA 687 munkatársa dolgozott azon, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek számára, ez a szám viszont a hamarosan nyíló soroksári áruháznak köszönhetően mostanra mintegy 900-ra bővült.

Az elmúlt év fő témája a konyhához, a főzéshez, az étkezéshez és a vendéglátáshoz kapcsolódik, amit az IKEA vásárlói is pozitívan értékeltek. Az eladási mutatók is ezt tükrözik, a konyhai bútorokból és kiegészítőkből származó bevétel a teljes forgalom mintegy 24 százaléka. A magyar IKEA áruházakban egy nap átlagosan 15 új konyhát vásároltak, emellett a legnépszerűbb termékek többsége is konyhai eszköz.

850 000 látogató fogyasztott az áruházak éttermei által kínált finomságokból - az IKEA munkatársai összesen 1 millió adag ételt szolgáltak fel. A két áruház éttermének forgalma a teljes árbevétel 3 százaléka. Az IKEA FOOD termékeit átlagosan minden második látogató, mintegy 2,5 millió ember vásárolta meg. A legnépszerűbb termékek a húsgolyó, illetve a hot dog.

2017 a többcsatornás értékesítés éve

Az IKEA 2015 végén, egy 16,8 milliárd forintos befektetés keretében kezdte meg harmadik hazai áruházának építését, ami 34 ezer négyzetméterével nemcsak Magyarország legnagyobb IKEA áruháza lesz, de fenntarthatósági szempontból is a régió zászlóshajójának szánják. Hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd. Emellett számos szolgáltatást nyújtanak majd környezettudatos látogatóknak: az áruház parkolójában lehetőség lesz a kerékpárok biztonságos elhelyezésére, valamint az elektromos autók töltésére is. A vállalat harmadik magyarországi áruházát 2017 májusában nyitja majd meg Soroksáron.

Az IKEA online szolgáltatásait is fejlesztette, aminek köszönhetően hamarosan a régóta várt internetes vásárlás is elérhetővé válik. Ennek tesztelése az elkövetkezendő napokban indul. A vásárlók az online megrendelt termékeket egyszerűen és gyorsan átvehetik majd a budaörsi áruházban. Az év második felében az országos házhoz szállítással kibővített szolgáltatás is elindul, hogy az IKEA lakberendezési megoldásai még többek számára legyenek elérhetők.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  IKEA kisebb üzletek Nagybritániában
  Felmérték, mennyit visel el a magyar
  Növekedéssel zárta pénzügyi évét az IKEA
  Támogatást ajánl, segítőket toboroz az IKEA
  Nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron
  IKEA együttműködésben a stylisttal
  Látványos videó az IKEA soroksári áruházáról
  Stabil pénzügyi évet zárt az IKEA Csoport
  Tavasszal nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron
  2 milliárd dolláros IKEA befektetés Oroszországban
  Legalább 10%-os árbevétel növekedésre számít az IKEA
  Megugrott az IKEA árbevétele
  Jól alakul Romániában az idei év az IKEA-nak
  Elégedett az IKEA
  Erdőt vett Romániában az Ikea

További hírek ebben a kategóriában

5000 napja nyitott ki először a ...
Forgalomnövekedést vár a Rossman...
IKEA kisebb üzletek Nagybritániá...
Az Aldi visszahívta Gardenline f...