Hírek
20534 hír az adatbázisban
IKEA rajzverseny nyertesei
Marketinginfo.hu - 2017-02-06 14:49
Márkák

Az IKEA harmadik éve kéri a gyerekek segítségét világszerte abban, hogy limitált puhajáték-kollekciót tervezzenek.

A legutóbbi rajzversenyt tavaly év végén tartották. A gyermekek ezúttal is csodálatos teremtményeket alkottak - összesen több mint 70 ezer pályázat érkezett, 18 ezer rajzzal több, mint az ezt megelőző évben. A művek közül országonként először az IKEA munkatársai, majd az IKEA FAMILY klubtagok szavazták meg a döntős rajzokat, a zsűri pedig ezek közül választotta ki a tíz győztest Japántól az Egyesült Arab Emirátusokig. Az IKEA célja, hogy a limitált kollekció minden egyes darabjának eladásával az IKEA Foundation hátrányos helyzetű gyermekek támogatását célzó munkáját segítse.

Bodil Fritjofsson, az IKEA gyermektermék-fejlesztője a tíz nyertes rajz kapcsán elmondta:

"A tíz nyertes rajz igazán szeretnivaló képzeletbeli állatokat ábrázol. A színkombinációk egyszerűen csodálatosak, a formák és kifejezések lángra gyújtják a képzeletet. Egy ilyen hatalmas projekt részesének lenni számomra olyan, mintha a gyermekek saját, izgalmas és kreatív világába kaptam volna meghívást."

A tíz nyertes között találunk tojás alakú baglyot, boldog pókot, mosolygó szivárványfelhőt, kék nindzsa-madarat, bolyhos-tüzes oroszlánt és még másokat is. A döntési szempontok között szerepelt, hogy az elképzelt dizájn új legyen és bepillantást engedjen a gyermeki fantázia birodalmába.

"A beérkezett pályázatok száma elképesztő - a világ biztosan nem szenved hiányt a jövő művészeiből és tervezőiből - néhány rajz valóságos remekmű! A projekt lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek felébresszék a bennük rejlő kreativitást, és teret adva rendkívüli képzeletüknek, megrajzolják álmaik játékát. Mindez egyértelműen megmutatkozik a rajzokban: saját kútfőből alkotnak és egyáltalán nem másolnak már létező dolgokat" - tette hozzá Bodil Fritjofsson.

A kiválasztott rajzokból készült figurák egy különleges, limitált puhajáték-kollekció részét képezik majd, melyek világszerte az új, "Játékkal a változásért" kampány részeként kerülnek majd 2017 végén az IKEA áruházak polcaira. A megvásárolt puha játékfigurák árából 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amely hátrányos helyzetű gyermekeket támogat.

A győztes rajzok:
 
  • Ausztria - Kék madár
  • Lengyelország - Boldog pók
  • Egyesült Államok - Szivárványfelhő
  • Ausztrália - Róka
  • Németország - Krokodil
  • Oroszország - Tukán
  • Japán - Tojás alakú bagoly
  • Egyesült Arab Emirátusok - Bolyhos oroszlán
  • Dél-Korea - Lila szörny/sárkány/sün
  • Bulgária - Egyszarvú kutya

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Támogatást ajánl, segítőket toboroz az IKEA
  Szíriai élethelyzet az Ikea-ban
  Ismét várja az ifjú formatervezőket az IKEA
  Stabil pénzügyi évet zárt az IKEA Csoport
  Tavasszal nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron
  Magyarországon forgatták az IKEA új reklámját
  Ötmilliós segítség az IKEA-tól
  2 milliárd dolláros IKEA befektetés Oroszországban
  Pop-up bemutatóterem az IKEA-tól

További hírek ebben a kategóriában

Több mint hárommillió autót érté...
Dr. Schiffer Miklós márkanagyköv...
A BMW Group tovább erősíti kínai...
Suzuki -Toyota együttműködés