Hírek
19426 hír az adatbázisban
Szétválás a Xerox-nál
Marketinginfo.hu - 2017-01-05 09:53
Digitális

Január 3-án a Xerox bejelentette, hogy lezárult a vállalat szétválása. Ettől a naptól kezdve két különálló, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik a Xerox, illetve az újonnan létrehozott Conduent.

"Történelmi jelentőségű naphoz érkeztünk. A szétválás sikeres befejezése egyrészt élesen kiemeli azokat a piaci szegmenseket, amelyekre fókuszálunk mostantól, másrészt fokozza az ügyfeleink iránti elkötelezettségünket. Biztos vagyok abban, hogy az átalakulást segítő intézkedésekkel olyan helyzetet teremtünk, amely hosszútávon hozzájárul a Xerox sikereihez és a vállalati részvények értékének növekedéséhez." - jelentette ki Jeff Jacobson, a Xerox vezérigazgatója.

Mostantól a Xerox-nál kiemelt figyelmet kap az, hogy a vállalat tovább erősítse globális vezető szerepét a digitális nyomtatás és a szolgáltatások terén. A cél az, hogy innovatív megoldásokkal segítsék hozzá az ügyfeleiket a hatékonyabb kommunikációhoz, kapcsolatteremtéshez és munkavégzéshez. A Xerox pénzügyi modellje, illetve megújult üzleti stratégiája a stabil pénzforgalom biztosítását, a haszon maximalizálását, illetve az üzleti mozgástér bővítését teszi lehetővé, valamint a megcélzott beruházások megvalósítását olyan területeken, mint a dokumentumkezelés kiszervezése, vagy a kis-és középvállalkozásokra szabott megoldások értékesítése.

A szétválás feltételeinek megfelelően a 2016. decemberi 31-ei dátummal a Xerox részvényesei minden öt Xerox törzsrészvény után egy Conduent törzsrészvényt kaptak. Ugyanakkor a szétválással összefüggésben a Xerox 1,8 milliárd dollár készpénzhez is hozzájutott, amelyet némi kiegészítés után arra használ fel, hogy rendezze a cég megközelítőleg 2 milliárd dolláros adósságát.

Az új időszámítás kezdetét a vállalat egy szimbolikus eseménnyel tették még emlékezetesebbé. A Xerox vezetői csapata, munkavállalói és ügyfelei kongatták meg a kereskedés kezdetét jelző harangot a new york-i tőzsdén január 4-én.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új felsővezetők a Xeroxnál
  Elismerés a Xeroxnak
  A Xerox robotikai fejlesztésekbe invesztál
  Újra nyert a Xerox
  Vezetőváltás a Xerox Corporation élén
  Ismét a világ legetikusabb vállalatai közt a Xerox
  Új régiós vezető a Xerox Magyarországnál
  A Xerox ügyfélszolgálata a legjobbak között

További hírek ebben a kategóriában

Digitalizáció az irodában
Belépett az IAB-be az SAP
Virtuális élmények az új BMW X2-...
Elektromos járműtöltő-hálózat ép...
Online marketing specialista
A 3DHISTECH a digitális mikroszkópok fejlesztésében és gyártásában élenjáró...