Hírek
20909 hír az adatbázisban
Több költés, rövidebb idő alatt karácsonykor
Marketinginfo.hu + MTI - 2016-12-20 14:01
Kutatás

Átlagosan hat embert készülnek megajándékozni a magyarok, a Budapest Bank megbízásából készített, a karácsonyi költéseket vizsgáló kutatás szerint.

Az idén átlagosan 52 600 forintot szánnak karácsonyi ajándékokra a vásárlók, a tavalyinál mintegy 6000 forinttal többet, és az egy évvel ezelőtt mérthez képest egy nappal kevesebbet, átlagosan 5 napot fordítanak azok beszerzésére a Budapest Bank megbízásából készített, a karácsonyi költéseket vizsgáló kutatás szerint.

A negyedszer elvégzett felmérés szerint továbbra is átlagosan hat embert készülnek megajándékozni a magyarok. Az ajándékok beszerzésére szánt kevesebb idő azzal függhet össze, hogy egyre többen vásárolnak az interneten, a tavalyi 52 százalék után 62 százalék. Így idén először beérte a karácsonyi netes ajándékvásárlás a bevásárlóközpontokban történőt, a plázákban ugyanis a vásárlók 64 százaléka vesz ajándékokat az MTI-hez eljuttatott összefoglaló szerint.

A tavalyihoz képest 45-ről 37 százalékra csökkent azok aránya, akik már a karácsony előtti hónapokban spórolni kezdenek a kiadásokra, ugyanakkor 28-ról 31 százalékra emelkedett azoké, akiknek nem kell takarékoskodniuk az ajándékvásárlás előtt. Az előző évhez képest 11-ről 9 százalékra csökkent azok aránya is, akik hitelből finanszíroznák kiadásaikat.

Az ajándékok beszerzésénél a készpénz 71 százalékkal továbbra is a legnépszerűbb fizetési eszköz, ezt követi 30 százalékkal a hagyományos betéti kártya és 27 százalékkal az interneten keresztül történő bankkártyás fizetés. Egyre többen fizetnek érintőképes kártyával is, arányuk a tavalyi 27-ről 30 százalékra nőtt.

A reprezentatív, online kérdőíves kutatást a Budapest Bank megbízásából a Gfk végezte 2016. november 18. és 24. között, a 23 évesnél idősebb, ABC státuszú magyar lakosság körében, 500 fős mintán. Az A-tól E-ig tartó besorolásban a C státusz tekinthető az átlagos jövedelműnek, az A és a B ennél magasabb státuszt takar.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Környezetünket is ajándékozzuk meg karácsonykor
  A tavalyinál többet költ idén karácsonykor a lakosság
  Ezeket a készülékeket vásárolják a magyarok
  Több reklám=több bevétel?
  K&H: Mennyit költenek a fiatalok karácsonyra?
  Csúcsra járnak a plázák karácsony előtt
  40 ezer az átlagköltés karácsonykor
  Kiderül, ki mit vesz karácsonyra

További hírek ebben a kategóriában

A 2018-as iskolakezdési vásárlás...
A kínai Y-generáció nem tervezi ...
Drasztikus változás előtt a HR s...
Nem a végzettség szerint dolgozu...