Hírek
20909 hír az adatbázisban
Az Óbudai Egyetemnek adományozott az ABB
Marketinginfo.hu - 2016-03-24 17:02
CSR

Az ABB egy Unitrol 1010 típusú kompakt digitális gerjesztés-szabályzó készüléket biztosított az Óbudai Egyetem Automatikai Intézete számára.

A készüléket Dr. Vajda István az Óbudai Egyetem Automatikai Intézetének igazgatója, egyetemi dékán vette át Mogyorósi Zoltántól, az ABB Kft, divízióvezetőjétől. Az adományozással a magyar és a svájci ABB az Óbudai Egyetem szakmai oktatási tevékenységét kívánja támogatni. Az ABB célja, hogy a készüléket az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának az Automatika Intézet Villamos Gépek Laborjában a hallgatók a laboratóriumi mérések és a gyakorlatok során használhassák.

A gerjesztés-szabályzókat jellemzően az erőművekben használják a villamos energiát előállító generátorok teljesítményének szabályzására. A generátorok teljesítmény-szabályozása azért fontos, mert a villamos energia rendszerben az energia nem tárolható, de a fogyasztásnak és a termelésnek egyensúlyt kell tartania.

Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta: "Az Óbudai Egyetem cégünk számára kiemelten fontos szakmai képzési intézmény, amellyel évek óta nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. A közelmúltban hirdettünk meg egy ösztöndíj és egy női hallgatók számára, amelyben az egyetem hallgatói is részt vesznek." Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és körülbelül 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megállapodást kötött a Continental és az Óbudai Egyetem
  Adományozott az ABB

További hírek ebben a kategóriában

Családbarát programjaiért kitünt...
A PromoBox Magyar Termék ajándék...
Csökkentette szén-dioxid-kibocsá...
A P&G meghirdette a 2019. évi Ve...