Hírek
20648 hír az adatbázisban
A vásárlók már várják a drónokat
Marketinginfo.hu - 2015-04-15 14:06
Kutatás

Az online vásárlók kétharmada szerint öt éven belül már drónnal kapják meg megrendelt csomagjaikat.

Ebből 80 százalék hajlandó lenne fizetni is ezért a szolgáltatásért, áll a Walker Sands tanulmányában.

Az amerikaiak egyre többen és egyre többet vásárolnak a világhálón keresztül, és jobban bíznak az Amazonban, mint bármely egyéb online szolgáltatásban - derül ki az internet RETAILER-en. A vállalat a nyilvánosság szeme láttára kísérletezik a repülő drónokkal, mint a kiszállítás jövőjével, ami öt éven belül "jelenné" válhat a Walker Sands által megkérdezett fogyasztók szerint. Az 1400 fős minta 68 százaléka vásárolta havonta legalább egyszer a neten tavaly. 2013-ban még 62 százalékos volt ez az arány. Érdekesség, hogy 36 százalék vallotta, hogy sosem venne élelmiszert az Amazonon, miközben az iparági átlag 34 százalék ebben a kérdésben.

A válaszadók 76 százaléka hajlandó akár 100 dollárt is fizetni egy olyan termékért, amit nem is néz meg élőben. Ez az arány 70 százalék volt egy évvel korábban.

66 százalék hiszi, hogy öt éven belül már drónok fogják kivinni neki a megrendelt termékeket, és 75 százalék mondja, hogy gyakrabban fog online vásárolni, ha a repülő robotok egy órán belül kiszállítják az áruk. 80 százalék hajlandó lenne ezért plusz összeget fizetni, 48 százalék akár 5 dollárt, vagy többet is

A megkérdezettek 35 százaléka mondta, hogy nagyobb valószínűséggel venne meg egy terméket, ha előtti kipróbálhatná virtuálisan.


A minta 40 százaléka fizetett már mobilos alkalmazással, ez nagy ugrás a 2013-as 8 százalékról. Az Apple Pay-t mindössze 4 százalék használta tavaly.

A megkérdezettek 19 százalékának több panaszuk volt az online kereskedő cégekkel szemben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  9,46 milliárd dollárt is érhet a drónok kreatív felhasználása
  Drónok uralták a terepet az Ericssonban
  Drónfesztivált tartottak Fóton
  Digitális robbanás a logisztikában
  Tajvani sörgyártó drónokkal promóciózott
  Az Amazon megkapta az engedélyt a csomagszállító drónok tesztelésére
  Drón technológia a csomagküldésben

További hírek ebben a kategóriában

Utasítások a robotoktól
Tízből három munkavállaló dolgoz...
Több pénz jut idén nyaralásra eg...
Nőtt az álláshirdetések száma a ...