Hírek
20648 hír az adatbázisban
NoSalty: kérdések a karácsonyi asztalról
Marketinginfo.hu - 2014-12-22 12:50
Kutatás

A nagy látogatottságú receptoldal az ünnepi étkezési szokásokról kérdezte az olvasóit.

A NoSalty nagy karácsonyi kutatásán közel ötezer olvasó válaszolta meg a kérdéseket. Kiderült: az átlagos magyar ünnepi asztal köré 5-7 fős család ül, a menüt túlnyomórészt a nők, férfiak segítsége nélkül készítik el (63%). A felmérésből az is kiderült, hogy az ünnepi menü kiválasztásában még mindig a hagyományoké a főszerep (74%). A karácsonyi fogások elkészítésére a válaszadók mintegy 70 százaléka kevesebb, mint 20 ezer forintot költ.

"Nem csak a menüsor kiválasztásában dominálnak a hagyományok - a családban betöltött férfi-női szerepek is hagyományosnak mondhatók, hiszen a válaszadók vallomása szerint a háztartások 63 százalékában csak hölgyek járulnak a konyhába, hogy az ünnepi asztalra készülő ételeket elkészítsék - s mindössze 35% említi, hogy az egész család részt vesz a munkában" - mondta Kárai Dávid, a NoSalty főszerkesztője.

Arra a kérdésre, hogy mi a fő szempont a karácsonyi menü megtervezésekor, a válaszadók 74%-a emeli ki a családi hagyományokat, s csupán 5% hivatkozik arra, hogy a legfontosabb szempont, hogy ilyenkor is egészséges ételek kerüljenek az asztalra. Más nemzetek ünnepi konyháját ilyenkor a válaszadók túlnyomó többsége 84%-a, nem szerepelteti ünnepi asztalon.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ilyen a munkahelyi étkezési rutinunk
  Versenyben az otthoni és éttermi étkezés
  A Bethesda Gyermekkórháznak segít a NoSalty
  A legnépszerűbb maradt a sertéshús
  Belehúzott a NoSalty
  Együtt kampányol a NoSalty és a Danone
  Ezek a hazai gasztro-trendek a NoSalty szerint
  Megújult a NoSalty.hu

További hírek ebben a kategóriában

Utasítások a robotoktól
Tízből három munkavállaló dolgoz...
Több pénz jut idén nyaralásra eg...
Nőtt az álláshirdetések száma a ...