Hírek
20909 hír az adatbázisban
Egyre több pezsgőt fogyasztunk
Marketinginfo.hu - 2011-12-14 19:05
Kutatás

A Nielsen kutatása szerint az év első 11 hónapjának forgalmi számai a hazai pezsgőpiac újbóli fellendülését mutatják.

A pezsgőfogyasztást a szezonalitás jellemzi, hisz a november-december hónapok forgalma az egész éves forgalom több mint 40 százalékát teszi ki. Az utóbbi néhány évben az olcsó private label és chanel brand termékek jelenléte az üzletláncoknál egyre erősebbnek mondhatóak, de a minőségi pezsgők forgalmát már kevéssé befolyásolják.

A magyarországi pezsgőfogyasztás korábbi 2009-2010-es évi trendjét közel 2 százalékos értékbeni csökkenés jellemezte a gazdasági recessziónak köszönhetően. A 2011-es év első felétől azonban ez a trend megfordulni látszik, és a pezsgőfogyasztás ismét növekszik, melyet nem csak a Törley Pezsgőpincészet saját adatai, de az AC Nielsen adatai is igazolnak: értékben 1,3 százalékkal nőtt a pezsgőforgalom az év első hat hónapjában a 2010-es év hasonló időszakához képest.

A Törley Pezsgőpincészet Kft. saját eladási számai alapján is rendkívül bizakodó, ugyanis egyre inkább tolódik a piac a jó minőségű, magasabb értékű pezsgők felé szemben az olcsó és alacsony minőségű import pezsgőkkel. A Törley fogyasztási volumenében 1-1,5 százalékos piaci növekedés észlelhető, mely részben az évekig palackban érlelt magas minőségű pezsgőknek, mint a François, a Hungaria vagy a Törley tradicionális, illetve transvasée eljárással készített pezsgőknek köszönhető.

Magyarországon továbbra is az édes pezsgők a legnépszerűbbek, amelyek a teljes piac kétharmad részét teszik ki. Az utóbbi két évben a nemzetközi trendnek megfelelően egyre népszerűbbek a rosé pezsgők és jól fejlődik az alkoholmentes termékek piaca is. A legkedveltebb pezsgő a Törley Charmant Doux, száraz kategóriában pedig a Törley Gála Sec. A sokéves tendencia azt mutatja, hogy a kiskereskedelemben inkább az édes és a félszáraz pezsgők a legkeresettebbek (pl.: a Törley Charmant Doux és a Törley Talisman), míg a gasztronómiában leginkább a magasabb minőségi kategóriába sorolható száraz pezsgők kedveltek. Ebben az utóbbi szegmensben abszolút kategóriavezető a Hungaria Extra Dry pezsgő.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Radikális változás a pezsgőpiacon
  Díjazták a somlói Kreinbacher Birtokot a pezsgők világbajnokságán
  Eljött a virsli és a pezsgő ideje
  Imidzsváltás: exkluzív ajándék jár a Hungaria pezsgőkhöz

További hírek ebben a kategóriában

A 2018-as iskolakezdési vásárlás...
A kínai Y-generáció nem tervezi ...
Drasztikus változás előtt a HR s...
Nem a végzettség szerint dolgozu...