Hírek
20909 hír az adatbázisban
Canon Tudásközpont az Óbudai Egyetemen
Marketinginfo.hu - 2010-09-27 10:12
Karrier

A megállapodás keretében a Canon szakmai továbbképzéssel, előadásokkal és berendezésekkel támogatja a hallgatók és az egyetem munkatársainak szakmai fejlődését.

Az Óbudai Egyetemen a Canon saját szakemberei évente 6 db 4 órás előadást tartanak, és korszerű berendezéseken oktatják a hallgatókat a nyomdai gyakorlati ismeretekre - jelentette be a cég és az oktatási intézmény együttműködését a vállalat. A program részeként létrehozott Canon Tudásközpont célja egy olyan közös oktatási program támogatása, ahol a Canon szakemberei a professzionális digitális image készítés és nyomdai megoldások legkorszerűbb ismereteit oktatják a hallgatók számára.

Az Óbudai Egyetemen létrehoztak egy gyakorlati képzést szolgáló CRD-t, azaz egy professzionális reprográfiai központot is. A Canon Hungária Kft. egy imagePROGRAF 8000s széles formátumú inkjet nyomtatót (42"), egy imagePRESS C1-es SRA3-as méretű színes, digitális nyomógépet, egy A4 jegyzetek készítésére alkalmas iR7105 típusú fekete-fehér digitális nyomógépet, valamint folyamatos garanciális szervizelést biztosít a reprográfiai központ számára. A "CRD" berendezéseinek üzemeltetéséhez szükséges 3 napos képzésben is a Canon segíti az egyetemet. A "CRD"-ot alapvetően a hallgatók üzemeltetik, és főként belső használatra készítenek nyomatokat: többek között egyetemi újságot, névjegyeket, kiadványokat.

Az együttműködés további céljai között szerepel, hogy az Egyetem a nyomtatott kommunikációs szakmérnöki és grafikai kommunikációs mesterképzés területén tovább bővíti a képzési programját. Az említett szakok tanterveiben a digitális nyomtatás szakmai területeinek oktatását is tervezi elméleti és gyakorlati formában egyaránt. A Canon Hungária Kft. közreműködik a szak-mérnökképzés és a mesterképzés tantervének összeállításában, továbbá biztosítja az Egyetem számára, hogy az oktatói közül egy fő évente részt vehessen az Angliában található Canon oktatóbázison szervezett képzésen is.

A Canon Tudásközpont átadására szeptember 23-án, az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetében megrendezésre kerülő nyomdásznapon került sor, ahol a Nyomda- és Papíripari Szövetség gyűlése mellett a legszebb nyomdai termékek versenyének hivatalos eredményhirdetésén átadták a Pro Tipográfiai díjakat is.

Szakonyi BalázsNYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megállapodást kötött a Continental és az Óbudai Egyetem
  Fotómegosztó startup-ot vett a Canon
  A Canon elindította eddigi legnagyobb európai kampányát
  Jól jött a Canonnak a gyenge jen
  Magyar egyetemisták fejlesztik a Canon irodai berendezéseit
  A Canon támogatásával nyílt a Magyar Sajtófotó Kiállítás
  Kutatókat segít a Canon
  Canon garancia ajándékba
  Új marketingigazgatói pozíció a Canonnál
  Jegesmedvéket figyel a Canon
  Sajtófotó kiállítás a Canon-nal

További hírek ebben a kategóriában

A Müpától igazolt marketing veze...
Tovább bővül az EY üzleti tanács...
Új közkapcsolati és kommunikáció...
Új Group Account Director a Kant...